malli

lauantai 10. huhtikuuta 2010

Kellarikerros

Nukkekotini kellarikerroksessa on "vanha navetta", josta perhe remontoi itselleen saunaosastoa. Kuvat ovat muutaman vuoden vanhoja, mutta kun mitään muutosta ei ole tapahtunut, laitan nämä tänne. Aion sisustaa tätä nyt viikonlopun aikana, joten lisään sitten tuoreet kuvat.

Tunnelmallista...

Tässä kuvassa näkyy katto, joka on tehty spaatteleista. Uusissa kuvissa näette sitten, että tämä samainen kattorakennelma on siirtynyt koko nukkekodin katoksi ja tämä navetta on siirtynyt nukkekodin kellarikerrokseksi. Syynä ihan rehellisesti tilanpuute. :(

Kuitenkin sisältä löytyy uima-allas, suihkutilat, pukeutumistilat, sauna ja amme. Ammeeseen ja uimaan pääsee jo, mutta saunassa ei ole vielä kiuasta eikä lauteita, joten saunaan ei pääse.

Ulkoseinät on tehty liimapuulevystä, joka on päällystetty luonnonkivillä (pihalta kerätyillä) ja massasta muovailluilla tiilillä ja muurauslaastilla. Lattiat on päällystetty lasimosaiikilla. Lasitiiliseinät ovat yksi parhaista kirpparilöydöistäni! Ne on tavallista karkaistua turvalasia, jossa on rautalankaa sisällä. Siis sellaista jota jokainen on varmasti jossain nähnyt. Sitä oli tuollaisina palasina myynnissä eräällä kirpputorilla pilkkahintaan. Niinpäs nukkekotini asukkaat saivat avaran suikutilan eikä tarvinntu pystyttää oikeita seiniä. Amme on saippuakuppi, jossa on kynttilägeeliä vetenä (kuten myös uima-altaassa).

Uima-allas on tehty siten, että lattiana olevaan liimapuulevyyn on sahattu altaan mallinen reikä. Reiän pohjaksi on liimapuun alle laitettu vanerilevy. Allas on vuorattu kauttaaltaan elmukelmulla, jotta "vesi" pysyy altaassa. Sen jälkeen olen liimannut kaikki lasimosaiikit ja täyttänyt saumat laastilla. Ja lopuksi kaatanut kynttilägeelin altaaseen vedeksi.

Takka on kirpparilöytö. Se on oikeasti tuikkukynttilää varten. Myyjä kertoi saaneensa sen, kun oli ostanut vastaavanlaisen takan omaan kotiinsa - siis sellaisen oikean kokoisen. Minun takassani on valona välkkyvä kynttilälamppu. Virranlähteenä on johto, johon voi sitten normaalikäytössä itse laittaa haluamansa varjostimen roikkumaan. Taisi paketti väittää sen olevan joulutähteä varten. Olen pujottanut lampun ja johdon takan yläosassa olevasta reiästä sisään joten johto yms. jää takan päälle ja taakse piiloon. Polttopuut on pätkittyjä oksia. Takassani siis "loimottaa" tuli. :)

Pesuhuoneen puolelle tulee tähän etualalle vasemmalle penkki ja naulakot, jotta voi riisuutua ulko-ovesta astuttuaan ennen kuin menee suihkuun. Suihku tulee kuvan oikealla puolella olevan lasiseinämän taakse. Saunaan mennään oikealla puolella näkyvästä oviaukosta.

Pesutilat allashuoneen puolelta kuvattuna.

Saunan ja pesuhuoneen lattioissa on mosaiikkikoristeet.

3 kommenttia:

  1. Aivan ihana saunaosasto!! Ekaa kertaa vierailen blogissasi ja ihastuin kyllä suuresti -täällä on vaikka mitä ihanaa!

    VastaaPoista
  2. Sinulla on ihan Luksus-Saunaosasto! Kelpaa siellä rentoutua...! :)

    VastaaPoista
  3. Hurmaavat mosaiikkikoristukset!

    VastaaPoista